"წყალთა შინა არიან სხვადასხვაგვარნი თევზნი მრავლობით და გემრიელნი საჭმელად, რომელნიც არიან სახელდობრ ორაგული, ზუთხი, ანტაკია, გოჭა, ჭანარი, ლოქო, კაპოეტი, კარჩხანი, კალმახი, ფიჩხული და წვრილი თევზნი მრავალნი და სხვანიცა", - ასე აღწერდა ვახუშტი ბატონიშვილი საქართველოს წყლებს. თევზს საქართველოში ათასგვარი ხერხით იჭერდნენ. მეთევზეობა აჭარაში ერთ-ერთი გავრცელებული პროფესიაა, ვისთვის სამოყვარულო და ვისთვის სპორტული, თუმცა ის უნდა ითქვას, რომ თევზჭერის კულტურას აქ დიდი ხნის ისტორია აქვს.