პირველად ბათუმი საერთაშორისო გასტრონომიულ ფორუმს „გასტრო-ბათუმს“ მასპინძლობს. მისი მიზანი რეგიონში გასტრონომიული ტურიზმის განვითარება და საერთაშორისო გამოცდილების გაზიარებაა.
სწორედ ამ მიზნით ბათუმში მიშლენის ვარსკვლავის მფლობელი რესტორნების, ბელგიელი, ფრანგი, თურქი და სხვა ქვეყნების შეფ-მზარეულები, დღის განმავლობაში ადგილობრივ შეფ-მზარეულებს თევზის, ხორცისა და სოუსების მომზადების მასტერკლასებს უტარებენ.
ასევე იგეგმება ვიდეორეცეპტების მომზადება. მათი ნახვა მსურველებს serviceajara.ge-ზე შეეძლებათ.