დაავადებათა კონტროლის ცენტრის ინფორმაცით, ჯილეხით ბოლოს ადამიანი 2013 წელს გარდაიცვალა. მიმდინარე წლის რვა თვის განმავლობაში კი საქართველოში ინფიცირების სულ 20 შემთხვევა დაფიქსირდა.
ამ ტიპის ინფექციით ადამიანები დაავადებულ ცხოველთან კონტაქტით ან პირუტყვის ხორცის საკვებად გამოყენებით ინფიცირდებიან. ჯანდაცვის ცენტრში გვეუბნებიან, რომ ხორცის თერმულად ოჯახის პირობებში დამუშავება ბაქტერიას კლავს, თუმცა საწინააღმდეგოს ამტკიცებს ვეტერინარი. როგორია სიმპტომები ადამიანის და ცხოველის შემთხვევაში?